Breda Nieuws

Uitje met kinderen: 4x leuke fietsroutes in Breda

Ben je op zoek naar een sportief uitje met de kids? Ga dan eens de natuur in! Pak de Urban Arrow bakfiets zodat jouw kinderen voor in de bak kunnen zitten, en fiets een van de vele routes die de omgeving van Breda te bieden heeft. Hieronder lees je welke dat zijn.

1. Fietsen langs de Mark

Van Noord-Brabant tot in België stroomt een rivier genaamd de Mark. Langs deze rivier valt van alles moois te zien en het wordt zelfs een van de mooiste fietsroutes van Nederland genoemd. Redenen genoeg om eens deze fietsroute te nemen. Wil je deze route afleggen wanneer het mooi weer is? Je hebt de gelegenheid om even een frisse duik te nemen in de Galder, wat ook erg leuk is voor de kinderen. Deze route is 31,4 kilometer lang.

2. Bewonder de monumenten van Breda

Je kunt een fietsroute volgen waarin je alle monumenten van Breda kunt spotten. Denk aan gebouwen met een rijke historie, kapellen maar denk ook aan oorlogsmonumenten. Vooral wanneer jij en jouw kinderen dol zijn op geschiedenis is dit een interessante route om te volgen. Deze fietsroute neemt iets meer dan tien kilometer in beslag: de ideale afstand voor een middagje weg.

3. Van Goghfietsroute

Nog zo’n fietsroute vol geschiedenis: de Van Goghfietsroute. Van Gogh is namelijk geboren in Zundert, een dorpje in de buurt van Breda. Je legt deze route dan ook af in Breda naar Zundert en ook weer terug. Tijdens deze route heb je verschillende punten waar je kunt stoppen, om meer te leren over het leven van Vincent van Gogh. Deze fietsroute neemt wel wat kilometers in beslag: het is namelijk 59,3 kilometer lang. Heb je geen zin om zo veel te moeten trappen? Misschien is dan een speed pedelec, zoals de Stromer speed pedelec, wel wat voor jouw gezin. Deze fietsen kunnen namelijk een snelheid halen van wel 45 kilometer per uur. Let op: voor een speed pedelec heb je een bromfietsrijbewijs nodig. 

4. Molens spotten

Een typisch Nederlandse fietsroute is de fietsroute tussen Breda en Drimmelen. Langs deze routes kom je namelijk een aantal molens tegen: hét symbool waar Nederland bekend om staat. En hoe leuk is het om deze werktuigen eens met eigen ogen te kunnen zien, terwijl je ondertussen geniet van het mooie weer? Je kunt deze fietsroute starten in het centrum van Breda en je volgt de route richting het Nationaal Park de Biesbosch. Ga vanuit hier weer terug naar Breda, maar ga via Terheijden: een dorpje dat zeker een toevoeging zal zijn aan jullie route. Deze fietsroute is 51 kilometer lang.

You may also like

Comments are closed.

More in Breda Nieuws