Breda Nieuws

Musea in Breda

In Breda zijn ook genoeg musea te vinden die de moeite waard zijn om naar de stad te komen. Je kan je stiekem alleen al prima vermaken in het museum. Het is zeker weten de moeite waard om hier eens een bezoek aan te brengen als je toch in de stad bent. Voor een dagje cultuur hoef je dus echt de stad niet te verlaten. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Stedelijk Museum in Breda

Het belangrijkste museum van de stad is het Stedelijk Museum. Je vindt hier een uitgebreide kunstcollectie. Daarnaast wordt met beeld en kunst de geschiedenis van de stad Breda in beeld gebracht. Er zijn regelmatig unieke tentoonstellingen te bewonderen in het Stedelijk Museum.

NAC Museum

Voetballiefhebbers en fans van NAC gaan natuurlijk naar het NAC Museum. Dit is vooral een populair museum bij de inwoners van Breda. Je vindt hier belangrijke archiefstukken, videobeelden en foto’s van de historie van NAC. Het museum heeft een speciaal plekje in het hart van de supporters van NAC. Belangstellenden zijn hier meer dan welkom om in de historie van de club te duiken.

Het Begijnhofmuseum

De meeste bezoekers van Breda bezoeken altijd even het Begijnhof. Het is een prachtig hofje waar vroeger de Bruiden van Christus woonden. Dit waren alleenstaande vrouwen die een habijt droegen. In het Begijnhofmuseum krijg je een kijkje in de wereld van de begijn. Je ziet bijvoorbeeld een woonkamer en keuken van vroeger en verschillende tentoonstellingen in het teken van het leven van de begijn. In 2018 is het museum volledig vernieuwd en uitgebreid. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen.

Miniaturen en poppenhuis museum

Een super leuk en schattig museum om te bezoeken nabij het Begijnhof is het mininaturen en poppenhuis museum. Tot in de kleinste details is hier het dagelijkse leven van Breda nagebouwd. Er is zelfs een mininatuur begijnenkerkje en een Holland Casino gebouwd. Uiteraard zie je er ook tot in detail een café uit Breda. Kortom de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Museum of the Image

Museum of the Image oftewel de MOTI is het nationale museum voor beeldcultuur. Je komt er tentoonstellingen tegen rondom architectuur, beeldhouwkunst, vormgeving en e-cultuur. Er zijn ook modewerken te zien in het Museum of Image. MOTI heeft de grootste verzameling met beeldende kunst in Nederland. Verschillende ontwerpers zoals Piet Zwart en Willem Sandberg zorgde voor de collectie in MOTI.

Comments are closed.