Breda Nieuws

Op zoek naar een bedrijfswagen in Breda? Hier een aantal tips

Als je woonachtig bent in Breda is het waarschijnlijk niet zo’n lastige klus om een geschikte bedrijfsbus te vinden. Noord-Brabant heeft namelijk de hoogste autodichtheid met gemiddeld zo’n 174.000 bedrijfsauto’s die rondrijden in de provincie. Ook kun je terecht bij een tiental aan autobedrijven in Breda. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten als je een bedrijfsbus gaat kopen of gaat leasen op basis van financial lease. Hieronder lees je meer.

1 Welke bedrijfswagen past bij jou?

Gelukkig leven we in een tijdperk waar internet ons kan helpen. Je kunt bijvoorbeeld al wat informatie opzoeken wat voor bedrijfswagen het beste bij jou past. Vraag jezelf eens af waar je de bedrijfswagen überhaupt voor gaat gebruiken. Als je veel onderweg bent naar klanten kan het wellicht prettig zijn om een bedrijfswagen te kiezen die een goede wegligging heeft en waar je comfortabel in kunt zitten. Als je van klus naar klus hopt binnen Breda zelf, is het misschien een aanrader om voor een bedrijfswagen te kiezen die zuinig is binnen de stad.

Daarnaast kun je ook nadenken over het uiterlijk van de auto, waaronder het automerk en de kleur van de auto. Wellicht hecht je ook veel waarde aan het representatief verschijnen op klantafspraken. 

2 Hoeveel wil ik betalen voor een bedrijfswagen?

Om voort te borduren op het vorige punt, hangt de keuze van een bedrijfswagen af van hoeveel kilometers je van plan bent te rijden met jouw bedrijfswagen. Als je iedere dag op en neer moet van Breda naar de andere kant van Nederland is het aan te raden om voor een dieselauto te kiezen. Je betaalt dan wel een stuk meer aan wegenbelasting, maar de brandstofprijs van diesel is aanzienlijk lager. Dit weegt tegen elkaar op. 

Naast de brandstof en wegenbelasting moet je ook de verzekering betalen. Meestal is het aan te raden om jouw bedrijfswagen allrisk te verzekeren. Zo weet je zeker dat je voor elk klein mankement verzekerd bent waardoor jouw werkdag een stukje prettiger begint. Daarnaast komen de aanschafkosten er ook bij kijken of wellicht wil je een bedrijfswagen wel leasen. Een bedrijfswagen lease je al heel eenvoudig via internet.

3 Wil je een bedrijfswagen kopen of leasen?

Als je een bedrijfswagen koopt ben je volledig eigenaar van het voertuig. Een nadeel hiervan is dat je de auto in een keer moet afbetalen en dit is meestal een enorme uitgave. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfswagen te leasen, op basis van bijvoorbeeld financial lease. Dit brengt een voordeel met zich mee: bij financial lease ben je economisch gezien de eigenaar van het voertuig zonder in een keer een smak geld te hoeven neerleggen. Je kunt hierover meer vinden op internet waarin alles over financial lease uitgelegd wordt. 

You may also like

Comments are closed.

More in Breda Nieuws