Breda Nieuws

Gratis bezienswaardigheden in Breda

Breda is een prachtige stad en echt niet alle bezienswaardigheden kosten een vermogen om te zien. Je hebt geen dikke portemonnee nodig om van deze stad te genieten. Dankzij de Brabantse gastvrijheid zijn er genoeg leuke gratis bezienswaardigheden te ontdekken. De leukste bezienswaardigheden hebben we voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je gezien moet hebben als je naar de stad komt.

Bezoek de Grote Kerk

Eén van de mooiste gebouwen in het centrum van de stad is de Grote Kerk. Je loopt er direct tegenaan als je naar de Grote Markt gaat. Het leuke van de kerk is dat je er gratis naar binnen mag. In de woonkamer van Brabant is iedereen welkom. Je komt er een mooi orgel tegen en schitterende schilderijen. Nog een hoogtepunt is dat de familie Nassau hier voor een groot deel begraven ligt. Je komt er meerdere grafmonumenten tegen. Kortom de moeite waard om even binnen te kijken in de huiskamer van Brabant.

Ontdek de Street Art in Breda

Sinds 2015 zijn lang niet alle gebouwen in Breda meer grijs en grauw. De stad besloot om de straten van de minder mooie gebouwen te voorzien van street art. De Blind Walls Gallery ligt verspreid over de stad en kan je gratis langslopen. Je komt er unieke kunstwerken op de muren van Breda tegen. Een groot pluspunt is dat een bezoek je helemaal niets kost.

Wandelen door Park Valkenberg

Eén van de populairste stadsperken uit de regio is Park Valkenberg. Vooral als de zon schijnt is het hier heerlijk vertoeven. Een wandeling door het stadspark is natuurlijk helemaal gratis. Neem gerust een kleedje mee en ga hier gezellig picknicken. Je zal tijdens mooi weer ervaren dat je niet de enige bent die dit doet in Park Valkenberg.

Bezoek het Bierreclame Museum

Dit museum is niet alleen een museum, maar ook een café. Het complete café is volgehangen met reclameborden. Je vindt er reclames uit Europa die op de muren geplakt zijn. De oudste reclame kunstwerken stammen uit 1900. De entree is gratis en het is leuk om er even doorheen te wandelen. Het wordt wel op prijs gesteld als je achteraf even een biertje komt drinken. Een biertje drinken is natuurlijk niet gratis.

Ontvlucht de drukke binnenstad in het Begijnhof

Het Begijnhof was de woonplaats van de begijnen. Dit waren alleenstaande vrouwen die gekleed in habijt hier woonde. Het hofje heeft een prachtige kruidentuin die ook nog eens heerlijk ruikt. Ondanks dat het Begijnhof vlakbij het centrum ligt kan je hier echt even ontsnappen aan de drukte.

Bezoek een gratis festival in Breda

Ben je altijd veel geld kwijt aan tickets voor een festival? Kom dan gewoon een keer naar Breda. In de stad wordt regelmatig een gratis festival georganiseerd. Een aanrader zijn de festivals Breda Barst en het Breda Jazz Festival. De festivals worden midden op straat georganiseerd­ en iedereen kan genieten van muziek zonder ervoor te betalen.  

Comments are closed.