Breda Nieuws

Wat te doen in Breda?

Breda is een gezellige Brabantse stad waarbij het bourgondische leven op één staat. Er is genoeg te zien en te beleven in deze gezellige stad. De stad is al meer dan 750 jaar oud en is nog altijd even gastvrij en gezellig. Een paar leuke tips om te doen in de stad hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Pak een terrasje op de Grote Markt

Midden in het oude historische centrum van Breda vind je een groot plein. Het plein is omgeven met oude Koopmanshuizen. Direct aan het plein kom je verschillende cafés en restaurants tegen. In de zomermaanden hebben ze hun terras direct op het plein geplaatst. Je kan hier heerlijk genieten van een terrasje, drankje en een hapje. De Brabantse gezelligheid ervaar je pas echt op de Grote Markt.

Bezoek de Grote Kerk

Breda heeft verschillende schitterende oude gebouwen in de stad. Eén van de aanraders om te bezoeken is de Grote Kerk in Breda. Je komt hem tegen aan de Grote Markt. Het is mogelijk om gratis de kerk te bezoeken. De kerk wordt ook wel de huiskamer van de stad genoemd omdat iedereen welkom is. In de kerk kom je ook een aantal prachtige kunstwerken tegen die je gratis mag bewonderen.

Ga naar het Kasteel van Breda

Midden in het centrum kom je ook het kasteel van Breda tegen. Je gaat hiermee terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Via de VVV Breda kan je een rondleiding in het kasteel regelen en meer van de geschiedenis te weten komen. Buiten de VVV om is het niet mogelijk om een rondleiding te krijgen. Dit komt doordat het gebouw op dit moment gebruikt wordt als Koninklijke Militaire Academie.

Geniet van het mooie weer aan het stadstrand

Breda ligt natuurlijk niet in de buurt van de zee, maar heeft wel een gezellig stadstrand. Je kan hier relaxen aan het water en een potje pingpong spelen. Heel even vergeet je dat je midden in een stad bent. Je kan hier genieten van een gezellige beach sfeer midden in de stad. Overigens is het ook mogelijk om bij BAAI zoals het strand heet een sloep te huren en over de grachten te varen.

Wandel door Park Valkenberg

Een stad als Breda kan natuurlijk niet zonder een mooi park en Park Valkenberg is zeker een aanrader. Je kan hier ook gezellig gaan picknicken langs het water. Het park is mooi groen en ligt direct achter het kasteel. Vroeger was het park een geliefde speelplek voor de kinderen van Willem van Oranje.

Bezoek het Begijnhof in Breda

Een belangrijk stukje geschiedenis in de stad vind je in het Begijnhof. Je vindt de ingang direct aan de Catharinastraat. Dit was vroeger een leefgemeenschap van de Katholieke Kerk. De vrouwen waren alleenstaand en droegen een habijt. Het is gezellig om door het hofje te wandelen en meer over de oude geschiedenis van het Begijnhof te leren.

Ga winkelen in Breda

Naast de schitterende historie van de stad kan je ook geen genoeg krijgen van de winkelstraten in Breda. Er zijn niet alleen bekende winkels te vinden, maar ook tal van straatjes waar je boetiekjes tegenkomt. Wandel ook eens door de St. Annastraat. Dit is één van de oudste straten van Breda. Je komt hier leuke boetiekjes tegen om in te winkelen.

Comments are closed.